Tuesday, June 14, 2011

wedding updates!!!sile update!!!

hoho...

hari2 view wedding prep kat excel yang konon dah complete habissss 2...hoho...tapi dok meng-update je la...proceed nye belom lagik...haiyoooo...

tapi insyaAllah, hari khamis ni nak g book venue...hopefully sume nye akan berjalan lancar...

hah...cakap pasal wedding...satu main issue nye ialah budget...budget oh budget!

ada orang cakap, buat sekadar yang mampu je...xpayah buat loan sana sini...itu saya setuju...

tapi...

pada saya, xsalah pon buat loan untuk kawen...in fact, pernah baca artikel kat column agama *sorry, xigt kat mana* yang xdosa pon buat loan utk kawen nih...cuma kena pastikan loan 2 tak melanggar hukum syarak...senang kata, amik Islamic loan lahhh...skang ni Islamic banking pon tengah berkembang kat Malaysia...so, sila la ke option yang lebih baek...=)

tapi, sila la buat budget yang berpatutan dengan kemampuan untuk bayar balik hutang berkenaan...sila la jangan buat loan yang melampau2 banyak nye...cukup lah buat loan sekadar yang mampu bayar k...=)

okay...berbalik pasal wedding updates...rasa nye dah boleh stat progress semula...sebab skang ni dah boleh adjust timing keje...so, good for me...

n hopefully sume nye akan berjalan ngan lancar!!! =)

2 comments:

  1. hepi preparation :)

    salam kenal b2b :)

    nora
    http://norapurplebridez.blogspot.com

    ReplyDelete